Nieuws
Impeesa
Speltakken
Activiteiten
Acties
Fotoalbum
Kalender
Lid worden?
Contributie
Contact
Disclaimer


Ander scoutingnieuws...
Lid worden?


   Lid worden? Klik hier!

Komende activiteiten
Geen evenementen
Groepsnieuws
Working hard or hardly working PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
maandag, 01 augustus 2016 21:36

 

Wat doet Patrick nou met het zeil?Hij wilde heel graag slapen, dus hebben we een bedje en een slaapzak voor hem “gemaakt”. Zoals je kunt zien zijn we heel hard aan het opruimen om het clubgebouw voor na de vakantie weer spik en span te hebben.

Geniet nog van de vakantieeee!

  

 

 
Elfde van de elfde PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
zaterdag, 14 november 2015 21:04

Elfde van de elfde is een gekkengetal. Daar weten de gidsen nu alles van. Op deze dag wordt namelijk Prins Carnaval gekozen en allerlei gekke spelletjes. Zo hebben de gidsen woorden geraden die in de verkeerde volgorde stonden, in een zoekplaat de dingen gezocht die verkeerd waren en het allerleukste: zichzelf Als Prins(es) Carnaval aankleden. Met kranten. Ze mochten ze scheuren. Onze top 6 hebben we hier op de foto gezet. Ontzettend mooi gemaakt en allemaal hebben ze ons best gedaan! Maar één ontwerp zag er wel erg mooi uit en ze heeft er echt veel aan geniet en geplakt met plakband.

Onze mooiste Prinses Carnaval is Anna,  Ze had een heel mooi jurkje gemaakt en hoedje. Onze tweede plaats is voor Nina, die met haar mooie hoed en schoenen dat toch echt wel heeft verdiend!

 

Tot weer een nieuwe opkomst op woensdag!

 
Welpendag PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
dinsdag, 29 september 2015 15:18
Zaterdag 26 september stond de welpendag op het programma: een dag speciaal voor de welpen! 's Ochtends was er de gewone bijeenkomst met spelletjes over de herfst. Daarna gingen de welpen die niet deelnamen aan de welpendag naar huis, en ging de rest naar de Wassenaarse Slag! Even lekker uitwaaien op het strand. Daar hebben we met de zee gespeeld, gevoetbald en zandkastelen gebouwd. Aan het eind van de middag was het tijd om weer terug te gaan naar Impeesa. Daar hebben we lekkere patatjes gegeten, met een kroket, frikandel of kaassouflé. Na nog een paar spelletjes sloten we om 19:00 uur de dag af, en ging iedere welp moe maar voldaan naar huis, na een leuke dag. Zie ook het foto-album.
 
Aqua Hortus verkenners PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
dinsdag, 29 september 2015 15:05

Na het succes bij de gidsen, vonden de verkenners het ook leuk om eens een kijkje te nemen bij de Aqua Hortus, in de Hortus Botanicus in Leiden. En dat was inderdaad zeker de moeite waard! Op de laatste woensdagavond van de tentoonstelling gingen we met een aantal verkenners naar de Hortus. Veel hebben we gezien: van vissen tot kikkers, van Chinese tuinen tot groentetuinen en zelfs allerlei rommel die uit de Leidse grachten gevist was, zoals een kassa en een fiets. Het was jammer dat het al zo vroeg donker werd, maar de  kassen waren gelukkig verlicht en ook daarbinnen was veel te zien. Om half 9 was het weer tijd om naar huis te gaan, na een leuk uitje gehad te hebben. Klik hier voor een paar foto's.

 

 
Warme Broodjes! PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
vrijdag, 11 september 2015 09:46

 

De tweede opkomst van de gidsen na de vakantie heeft altijd wat bijzonders, namelijk: broodje bakken! Deeg op een stok en dan boven de hete kolen gaar laten worden. Het is hartstikke gezellig en lekker de tijd om bij te kletsen over vakantie of over het begin van school. Het is wel even goed opletten of je broodje ondertussen niet verbrand, of dat iemand jouw goede plekje boven de kolenbak inpikt! dus goed in de gaten houden! Als je broodje gaar is kun je hem lekker oppeuzelen met boter (dat smelt zo lekker) en suiker! Jummie! 

 
Naar het strand PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
dinsdag, 16 juni 2015 15:00

 Afgelopen woensdag (10 juni 2015) zijn we met de gidsen naar het strand geweest. Het was al de hele dag heerlijk weer dus dat was een ontzettend goed idee. Om kwart over 7 zijn we vertrokken met twee auto’s naar de Wassenaarse Slagtoen we daar geparkeerd hadden, liepen we richting de zee. Eerst natuurlijk het water even voelen, maar dat was toch nog best wel koud. Het was heerlijk om even uit te waaien. We hebben ook kwallen, mosseltjes, krabbetjes en natuurlijk mooie schelpen gezien die op het strand lagen. Ook zagen we kwal die zwom in een mini meertje . Dat was erg leuk om te zien! Na even lekker te hebben gerend en te hebben gelopen gingen we even zitten en wat drinken. Toen was het alweer tijd om terug te lopen naar de auto. We waren ietsje later dan half 9 terug, maar het was supergezellig! 

 

 
Een kijkje in de Amazone PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
woensdag, 03 juni 2015 15:02
Deze twee weken is Impeesa omgetoverd geweest in het Amazonegebied! De welpen, gidsen en verkenners hebben de dieren die daar wel (of niet, die moesten we er uit halen) leven, gespot. En natuurlijk hebben we kennis gemaakt met de slimme indiaan, die je naar insecten laat graaien in zijn pannetje als je zijn vragen niet goed had beantwoord. Ook was er een bananen boer die er achter kwam dat er heel veel liedjes zijn die over bananen gingen, terwijl we hem hielpen met de bananen oogst uit de bomen te halen. We hebben ook geleerd uit te kijken voor de muskieten die je erg vervelende grote rode vlekken geven als je wordt geprikt.  Dus heel voorzichtig langs de muskieten lopen. In de tweede week kwamen we bij de piranha's aan. Daarvoor moesten we gaan vissen, maar natuurlijk wel uitkijken dat je voor een vis vist, in plaats van een piranha, want anders was je je vingers kwijt, nou maar hopen dat je ze niet alle tien kwijt bent! Ook werden de tijgers gevoerd! Als de tijger ze goed ving, had het een lekker maaltje. De giftige spinnen die er waren, wilden ons iets vertellen, dus gauw die zin maar ontrafelen. Helaas laten toeristen veel rommel achter op plekken waar ze zin geweest. Zo ook in de Amazone. Wij gaan natuurlijk eens kijken wat die rommel is, zonder te kijken raadden we wat de rommel was. En natuurlijk laten de toeristen ge de gekste dingen achter. Zoals onderbroeken! Nou toen alle gekkigheid van de toeristen weer opgeruimd was, was de tijd in de Amazone weer voorbij! We hebben het erg naar onze zin gehad! 
 
Foto's van ons prachtige avontuur kan je  hier bekijken
 
Aapjes kijken! PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
dinsdag, 19 mei 2015 15:53
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op zondag 25 april zijn we met de leiding naar Blijdorp geweest. Het weer zat ons helaas niet me, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Vanuit Voorschoten zijn we met twee auto's gaan rijden. Toen we binnen waren, zijn we eerst wezen kijken bij de ijsbeertweeling die lekker aan het spelen waren. We zijn ook de mooie vlinders wezen kijken in de tropische koepel. Daar zagen we ook hoe de piranha's werden gevoerd! Ook gingen we kijken bij de giraffen, waar er ook een kleintje was. Pas twee weken oud! Eenmaal bij de apen kwamen we natuurlijk Nederlands grootste trots tegen: Bokito. Die met zijn kont naar het raam stond, dus we hebben van hem helaas niet zoveel kunnen zien!  Daarna zijn we even lekker gaan lunchen. Frietjes met iets lekkers er bij. Toen iedereen zijn of haar buik vol had, gingen we verder, nog langs de
olifanten en de leeuwen. Rond 5 uur zijn we naar huis gegaan. Het was een erg gezellige dag!
 
 
Tuinaarde actie 2015 PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
zondag, 22 maart 2015 14:58


21 maart 2015 was de tuinaarde actie! De staf was alvast begonnen met het klaarzetten van de tent en de spullen aan het Gounodplantsoen. Vanaf 10 uur konden we gaan bezorgen. Het was bewolkt en een beetje regenachtig. Er kwamen al ouders met de leden met broertjes en/of zusjes die hun lijst gingen bezorgen! Inladen in de auto van de zakken tuinaarde en bakjes violen in allerlei kleuren! In de loop van de ochtend werd het gelukkig droog en konden we ons uniform laten zien onder onze jassen vandaan. rond 12'en was het tijd voor het middageten. Wie zin had kon lekker kippensoep en brood eten in het clubgebouw. In de middag was het tijd voor de tweede ronde voor het bezorgen bij mensen waar niemand thuis was. Om drie uur was alles weg en hebben we opgeruimd. Alle ouders en leden bedankt voor het helpen met het bezorgen! Kijk in het fotoalbum voor een paar foto's van deze gezellige dag!

 
Stapels pannenkoeken en liters erwtensoep PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
donderdag, 26 februari 2015 14:17

 2015

2015 is begonnen en dat vierden we natuurlijk met de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Op 9 januari was iedereen uitgenodigd om pannenkoeken en erwtensoep te komen eten. 's Middags was de staf al begonnen met bakken van de pannenkoeken en het maken van de erwtensoep. 's Avonds was het was buiten echt snertweer! Dus erwtensoep ging er zeker in, maar ook de pannenkoeken gingen goed! Het bakken was niet bij te houden. Er waren veel leden met hun familieleden die kwam genieten van een drankje en lekker eten er bij. Toen iedereen zijn buik vol had was de spelletjesavond in het gidsenlokaal geopend. Het thema was "Oud en Nieuw". Er waren oude en nieuwe spelletjes te doen. Terwijl je lekker zat uit te buiken kon je bijvoorbeeld domino spelen! Het was een gezellige avond en om half 9 ging iedereen lekker naar huis. 

 
Groepsdag PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
zaterdag, 21 juni 2014 13:34

                                        voorjaarsdag

Voor foto’s van deze supergezellige groepsdag, neem een kijkje in het foto-album!

 
Gelukkig Nieuwjaar! PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
zondag, 12 januari 2014 15:41
nieuwjaarsbijeenkomstDag 2013, welkom 2014! Een nieuw jaar is begonnen! En om dat te vieren, hadden we op vrijdagavond 10 januari onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst! Alle welpen, gidsen, verkenners, stafleden én hun familieleden waren uitgenodigd om het nieuwe jaar in te luiden met een diner bestaande uit pannenkoeken en erwtensoep. We hebben ontzettend veel mensen mogen ontmoeten, dat blijkt ook wel uit de foto's die hier te vinden zijn. Gelukkig draaide de keuken op volle toeren om ervoor te zorgen dat er genoeg pannenkoeken en erwtensoep voor iedereen was. Toen het buffet gesloten was, werd ons casino geopend. Hier konden de leden gokken (met nepgeld) bij verschillende casinospellen. Konden de ouders lekker even uitbuiken in de eetzaal met elkaar, onder het genot van een drankje. Om half 9 was de bijeenkomst voorbij. 

Scoutinggroep Impeesa wenst u een gelukkig 2014!

 
Groot Programma 2013 PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
zondag, 05 mei 2013 13:20

Van 10 t/m 20 april stond het jaarlijkse Groot Programma weer op het programma. De welpen, gidsen en verkenners brachten twee weken lang een bezoek aan het Oude Landhuis, waar Baron Van Houdt tot Draedtnaegel zijn einde voelt naderen en zijn testament wil opmaken. Want er waren een heleboel mensen die op zijn fortuin aasden, zoals zijn personeelsleden, maar ook zijn 2e vrouw en inhalige zoon. De welpen, gidsen en verkenners gingen eens langs al deze snuiters om te kijken wie het meest geschikt is om het fortuin van de oude Baron te erven. Ieder persoon had een eigen spel. De eerste week was het de beurt aan wasvrouw Sjaan Sop, chauffeur Arie Wieldop, zoon Hubert Peter en butler Atje Rozenwater. De tweede week werden zijn 2e vrouw Catharina van Tippel tot Gluren, tuinman Huub Slijmbal, notaris Pennenlikker en dienstmeid Trijntje Stofdoek aangedaan. Op het eind las de notaris het testament voor. Uiteindelijk erfde Sjaan Sop alles. Voor een paar fotootjes, klik hier.

 
Een nieuw scoutingjaar begint! PDF Print E-mail
Nieuws - Groepsnieuws
zondag, 30 december 2012 12:59

Het einde van het jaar is in zicht! Zoals gewoonlijk werd het Impeesajaar afgesloten met het Kerstweekend, op 15 en 16 december. En dat de welpen, gidsen en verkenners het super naar hun zin hebben gehad, viel wel te merken. En het was ook heel leuk! Foto's van het weekend zijn in het foto-album te zien. Op zondag wenste iedereen elkaar een prettige kerst, dagen die ook alweer achter ons liggen. Nu zitten we midden in de kerstvakantie, maar bij Impeesa zitten we niet stil! Er wordt alweer druk gewerkt aan de nieuwe editie van de Impeesa Informatie, de website wordt van de nodige (zichtbare en onzichtbare) updates voorzien, de speltakteams zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de komende tijd en ook binnen Impeesa zelf wordt alles opgeruimd en schoongemaakt.

Impeesa wenst iedereen een prettige jaarwisseling en een goed 2013!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4

Copyright © 2019 Scouting Impeesa Voorschoten. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.